I forbindelse med en anden rejse til Rumænien, var det muligt at følge op på flere af dem der var indgået dialog med i sommeren 2017 samt indgå nye bekendtskaber for at følge med i den politiske udvikling på området. Dette især fordi der er en forventning fra stifternes side, at blandt andet de østeuropæiske lande som fx Kroatien og Albanien, vil kunne komme ind på marked (lovligt) og derfor også et land som Rumænien, der kan bidrage til en vækst i landet samt at deres fængsler er fyldt med de virkelig kriminelle. Der blev derfor også taget kontakt til en forsvarsadvokat, for at have en fast kontakt til at kunne følge med i eventuelle lovændringer.

Det interessante ved Rumænien er at hvor resten af EU/verden afkriminalisere cannabis som medicin, straffer Rumænien grebet omkring alt salg med cannabis, hvilket også forhindrer tilsvarende eksplosiv udvikling som i lignede lande. Dog er der et marked for cannabis medicin, hvilket især de kriminelle har set, hvilket måske kan bidrage til at den rumænske regering vælger at følge resten af EU.