For at få en større forståelse for landet Marokko herunder også farmerlivet i Ketama bjergene, blev der arrangereret en 14 dage familie/vennetur til en mindre rundrejse i Marokko som også indebar en tre dages trekking tur i Atlasbjergene. Formålet med turen, udover kvalitetstid med familien, blev turen også brugt til at besøge forskellige naturbutikker, apoteker, Argan landmænd, lokal politi og mange flere såvel som lokal befolkningen i flere større og mindre byer. Denne indsigt var uundværlig – især i forhold til alle de mange ting jeg lærte under min – noget udmattende – tur i Atlasbjergene og var meget nyttig, da jeg efter 14 dage sendte familien hjem og drog ud på en længere tog rejse igennem Marokko med over 70 kg tøj og andre nyttige ting til farmerne i Ketama. Turen denne gang var derfor også meget mere målrettet samt var indkøbt de mest nødvendige ting i Tanger inden afgang til Ketama herunder også nok madvare samt især ting til rengøring – og så blev der ellers taget fat de efterfølgende 4 dage ca. 14 timer om dagen med børn, kvinder og mænd. Med børnene blev der ryddet op i gaderne samt på landsbyens skole og Moske, med kvinderne i hjemmene samt med fokus på at lærer dem om personlig og køkken hygiejne, tandpleje, sortering af skrald og med mændene, om arbejdet i markerne herunder alt fra arbejdes stillinger, bedre udbytte af høsten (brug af hele planten), nødvendigt udstyr såvel som vigtigheden i at blive godkendt med et Fair Trade mærke og til opstart af et korporativ. Som tak for den store indsats fra landsbyens indbygger såvel som for at skabe et socialt rum, blev der afholdt en større fest for kvinder og børn samt ved siden af for mændene – hvor fælles for alle, var et stort ønske om at fortsætte denne forandring de nu både kunne se og mærke var nødvendig.