Idet at Tyskland, udover at være det største EU land, i flere af deres delstater igennem årene har set igennem fingrene med blandt andet borgere der dyrkede til eget forbrug samt relativt hurtigt kom ind i kampen omkring lovliggørelse af fx CBD olie – var Tyskland (Hamborg) også relevant at inddrage. En af stifterne kommer tit i Hamborg og har derfor løbende undersøgt hvordan det så ud, men det var først da THCME havde taget sin form, at det på dette tidspunkt blev aktuelt at tage kontakt til blandt andet politiet, for at hører hvordan de så billedet såvel som ”kunder og sælgere” af både lovlige og ulovlige cannabis relaterede produkter herunder både i ryge form såvel som olie med og uden THC. Igennem en Facebook for borgere i Danmark for sygdomsramte borgere der brugte/bruger eller søgte/søger cannabis som medicin, blev der skabt kontakt til nogen i Hamborg som især arbejde med THC olie til meget sygdomsramte borgere og som var motiveret af at have mistet sin kone til kræft og derfor gerne ville hjælpe andre.