Idet at Sverige især er kendt som et land med en streng alkohol politik herunder også i forhold til stoffer af alle slags samt store problemer med især bandekriminalitet som også står for det ulovlige salg af cannabis/hash og nu også som medicin i forskellige former såvel som kvalitet. Sverige var derfor oplagt at besøge, ikke kun fordi det er så tæt på – men fordi at vi ofte sammenligner os med Sverige og THCMEs fremtidig kan derfor også være relevant i forhold til hvordan man ville se på sådan et projekt der herunder også eventuelt et pilotprojekt, hvis det blev muligt i Danmark. Her var der på forhånd grundet en af stifternes arbejdsnetværk skabt kontakt til blandt andet en journalist som havde/har en stor viden omkring både medicinen og de kriminelles rolle i salget heraf. Ydermere blev det muligt at møde både en som selv dyrkede til en lille gruppe sygdomsramte samt to af hans ”kunder” som dog ikke selv var syge, men hentede på vegne af en god ven og på vegne af hendes mor.