Grundet Barcelona på flere områder har formået at finde en spændende model for en afkriminalisering af cannabis herunder også cannabis som medicin via deres Social Clubs (andet ord for Coffeeshops), hvor lokale borgere kan melde sig ind i en Social Club og her købe såvel som ”indtage” deres cannabis produkter. Hertil kommer at de også har opbygget en stor kompetence indenfor at dyrke cannabis og på langt flere områder, har et bud på lovgivningen i modsætning til fx Holland.

Dette blev til flere besøg i forskellige typer Social Clubs med en som har arbejdet i en over fem år, for at få et større indblik i alt fra hvordan man blev medlem, regler for medlemmerne i de respektive Social Clubs, krav til indretningen, udvalg af produkter, undervisning af medarbejdere, produktion af produkter til medlemmerne m.v. Hertil kommer et møde med en af de advokater som repræsenterer flere af de større Social Clubs i Barcelona såvel som flere lokale aktivister indenfor cannabismedicin området. Barcelona er derfor også en stor inspiration til opbygningen af THCMEs fremtidige Social Clubs.